Make your own free website on Tripod.com
Pevekin
Huoltaminen

HUOLTOTAULUKKO 250 km 1000 km 2000 km 4000 km 6000 km
Koeajo ja mopon toiminnan tarkkailua X X X X X
Vaihteistoöljyn vaihto X X X X X
Kaasuttimen puhdistus X X X X X
Sylinterin, kannen ja pakoputken puhdistus     X X X
Ilmansuodattimen puhdistus   X X X X
Sytytystulpan puhdistus X X      
Sytytystulpan uusinta     X X X
Tyhjäkäynnin ja kaasuvaijerin tarkastus X X X X X
Öljypumpun säätö X X X X X
Vaijereiden voitelu   X X X X
Ketjun puhdistus, voitelu ja säätö X X X X X
Ohjainlaakerin tarkastus   X X X X
Jarrujen tarkastus ja säätö X X X X X
Renkaiden kunnon tarkastus X X X X X
Valojen ja äänimerkin tarkastus X X X X X
Kaikkien ruuvien ja muttereiden kiristys X X X X X
Koeajo X X X X X

1. 6000 km:stä eteenpäin tehdään aina samanlainen huolto 2000 km:n ajon jälkeen, siis 10 000, 12 000, 14 000... jne. km.
2. Mittarin pyöritin, paisuttimen akselit ja ohjainlaakerit voidellaan ja etuhaarukan öljy vaihdetaan aina 10 000 km ajon välein.
3. Jos ajat paljon pölyävillä ja soraisilla teillä, esim. mettässä, niin huolla ilmanputsari ja ketjut jonkun verran useammin.

Vaihteistoöljy

Moottorin vaihteistoöljy on vaihdettava moottorin ollessa lämmin, jolloin vanha öljy valuu mahdollisimman täydellisesti ulos. Avaa öljyntäyttötulppa ja moottorin alla oleva öljynpoistoruuvi ja valuta vanha öljy ulos. Kierrä öljynpoistoruuvi paikalleen ja kaada täyttöaukosta 6 desii jonkun laista vaihteisto tai moottoriöljyä. Avaa moottorin sivussa oleva tarkastusruuvi ja katso, että öljynpinta on sen tasalla mopon ollessa pystysuorassa. Jos moottori on ollut purettuna, niin öljyä tarvitaan n. 7desiä.

Kaasutin

Kaasutin on puhdistettava täydellisesti 10 000 km:n ajon jälkeen. Huollon yhteydessä avaa kaasuttimen uimurikammion sivussa oleva tyhjennysruuvi ja valuta uimurikammioon mahdollisesti päässeet roskat ja vesi ulos.
Tyhjäkäynti on säädettävä moottorin ollessa lämpimänä. Kierrä kaasuttimen luistin rajoitinruuvia niin, että tyhjäkäyntikierrokset ovat sopivat. sen jälkeen säädä siihen vaijeriin sellanen pieni välys että kaasu kapula liikkuu pikkasen edes takas.

Tuorevoitelujärjestelmä ja öljypumppu

peeveessä on erillinen öljypumppu, joka syöttää öljyä automaattisesti oikeassa suhteessa moottoriin. Seosbensiiniä ei saa käyttää. Huolehdit vain siitä, että öljysäiliössä on riittävästi tuorevoiteluöljyä. Tarkasta öljypumpun säätö huoltotaulukon mukaan ja sen jälkeen aina 2000 km:n välein. Säädä ensin kaasuvaijeri. Irrota oikea kotelo ja öljypumpun kansi. Irrota kaasuttimen luistin kammiossa oleva ruuvi. Käännä kaasukahvaa, kunnes luistissa olevan merkin yläreuna on reiän yläreunan tasalla. Tarkasta että samaan aikaa öljyvivussa oleva merkki osuu rungossa olevan merkin kohdalle. Tee tarvittavat säädöt öljypumpun vaijerin säätöruuvilla.

Karstan poisto

Irroita sylinterin kansi ja pakoputki, jolloin voit puulastalla kaapia pakoaukon ja kannen puhtaiksi karstasta. Kierrä mäntä yläkuolokohtaan ennen puhdistusta, ettei karsta pääse kampikammioon. Pakoputkesta karstat saat pois polttamalla pakoputken esim. nuotiossa, eli heität pakarin kokonaisena notskiin ja otat sen pois kun sieltä ei enää tuu savua, sitten vaan hiot ja maalaat putken!!!

Vaijereiden voitelu

Voitelua varten vaijeri on irroitettava yläpäästään, jolloin voit valuttaa öljyn vaijerin ja kuoren väliin. Samalla vaijereiden säätö tulee tarkastettua.

Ketjun hoito

Ketju on puhdistettava vähintään jokaisessa huollossa. Jos ajat paljon vaikeissa ja likaisissa olosuhteissa, niin ketju voi vaatia voitelua muutaman sadan ajokilometrin välein. Pese ketju pesuaineella ja uita se öljyssä ennen paikalleen asentamista. Kiinnitä ketjulukon lukkolevyn avoin pää menosuuntaa vastaan. Ketju on oikein kiristetty, kun ketjulla on rattaiden välillä 20 mm:n vapaa pystysuuntainen liikevara. Uuden mopon ketjua on kiristettävä aina muutaman sadan ajokilometrin välein. Käännä ketjukiristimiä tasaisesti molemmin puolin, että takapyörä pysyy suorassa.

Jarrut

Jarrut on säädettävä niin, että kahvan ja kädensijan väliin jää 20-30 mm:n rako jarrun ollessa pohjassa. Jos et ole totutellut käyttämään myös etujarrua, niin takajarru kuluu nopeasti ja jarrukengät on usein uusittava jo ennen 10 000 km:n huoltoa.

Sytytystulppa

Sytytystulppa puhdistetaan ensimmäisessä kahdessa huollossa ja uusitaan sitten aina 2 000 km:n ajon jälkeen. Terveesti käyvän moottorin tulppa on väriltään kahvinruskea. Tulpan kärkiväli vuoden 99 PV:ssä on 0,7 mm.

Ilmansuodatin

Lian tukkima ilmansuodatin lisää ilmanvastusta ja samalla polttoaineen kulutusta ja heikentää moottorin vetoa. Irroita vasen sivukotelo ja vedä ilmansuodattimen kotelon sivuilla olevat jousilevyt irti. Avaa kotelo ja pese vaahtomuovisuodatin puhtaaksi. Upota suodatin moottoriöljyyn, purista liiallinen öljy pois ja asenna lievästi öljyinen suodatin paikalleen. Tarkasta aina samalla, että suodatin on ehjä ja että kotelo sulkeutuu tiiviisti. Älä kierr suodatinta kuivatessasi, sillä silloin se saattaa repeillä. Jos ajat jatkuvasti pölyisillä ja sorateillä, niin pese ilmansuodatin useammin, kuin 2 000 km:n välein.

Renkaat

Liian kovat tai löysät renkaat kuluvat nopeasti ja mopon kulku on epävakaata. Oikea ilmanpaine edessä on 1,7 bar ja takana 1,9 bar. Vaihda uusi rengas heti kun kulutuspinnan syvyys on alle 2 mm. Talviajoa varten voit nastoittaa renkaat. Talvella kannattaa myös laskea ilman paineita jonkin verran koska niin saat paremman pidon lumesta ja jäästä!!

Valot

Jännitteentasaajan ansiosta moposi polttimot kestävät kauan. Valokiilan suuntausta voit säätää löysäämällä lampun kiinnitysruuveja löysäämällä ja kääntämällä lamppua tarpeen mukaan.