-KorjausPäiväKirja-

Make your own free website on Tripod.com

Toukokuu 2002

Lähettiin faijan kanssa iltapäiväl peräkärry ja solikka mukana espooseen, vaihtamaan solikka vuoden 81 peeveeseen, joka on kilvissä. Tyyppi jonka kanssa tein kaupat oli hieman "hönö" ja ainakin omasta mielestäni hyödyin kaupasta paljon enemmän kuin se. seuraavat tavarat annoin kaupan päälle: pari pyttyä, kansi, pari mäntää, viidet vanteet kumeineen, yks kone palasina ja pari ratasta paskana... Itte sain kaupan päälisiksi: 125cc hondan alakerran, paskan pytyn, toisen syylärin, mittarin. alkukäyrän, jne.. ja sitten sain vielä pari tulppaa, tiivisteitä ja 80cc Malossin läppiksen ilman mäntää. Kun sain mopon himaan oli vuorossa purkaminen.. pytty meni porautukseen, alakerran vaihdoin kaverilta ja annoin väliin vakio kaasarin joka oli porattu 16milliseksi, kaasarin olin ostanu jo aiemmin rompetorilta.. se on 16mm mikuni ja maksoin siitä 15e. ostin myös yheltä tyypiltä 50cc läppiksen ja laitoin sen tohon mopoon kiinni. tässä sitten lista siitä mitä sille mopolle tein siinä rempassa:

-rungon maalaus mustaksi, mustaa tuli myös vanteiden keskiöihin
-tankki maalattiin siniseksi, sinistä laitettiin myös vanteisiin ja sivuposkeen
-pytyn porautus+uusi mäntä
-kaasarin vaihto
-alakerran vaihto
-12piikkinen eturatas
-uudet pinnapultit
-tiivisteitä

Eli kesän alussa virit oli seuraavanlaiset: 50cc power+, laskettu kansi, 16mm mikuni, avarrettu vakioputki ja välit 12/30. huipuiksi se otti n.75-80km/h.

Kesä 2002

Ajeltiin yks aurinkoinen päivä kavereiden Maken ja Artun kanssa tääl Nastolan "kestustassa" ja perkele oli kytil ratsia siellä. No ihan kokeilun vuoksi en lähteny karkuun ja sitten ajettiin siihen tien sivuun, vittu kun ne paskiaiset kysy korttia eikä mul ollu!! no jouduin "työntää" sen mopon himaa, onneks ei tullu sakkoo mut porukat sano että saan ajaa tiellä seuraavan kerran vast lokakuussa kun täytän 15. No mun toisel kaveril oli pevukassa 80cc läppis, 20mm lörppö, luhaon tehari ja aika raskaat rissat, pollissit päätti sitten kokeilla sitä ja se kulki 70km/h 90kilosen kytän alla, ois menny enemmänkin mut se arttu kerkes laitttaa ryypyn päälle ennen sitä.. siitä tuli sille sitten melkein 400e sakkoa ja kilvet lähti, toisel kaveril on vakio paska mopo niin se ei saannu mitää.. nyt pitkän tauon jälkeen tuli laiteltuu tota mopoa ja otin siitä alemman männän renkaan poies, ja ostin siihen Ginannelin tehari jonka maalasin hopeeks, ja hommasin siihen myös uudet ketju koska vanhat oli ihan paskat ja uuden eturattaan: 15p, eli välit on nyt 15/30, no koitin sitä sitte vähän noita huippuja meinaan mutta se rupes sillee pätkimään ja poksumaan aattelin eka että se johtuis kaasarin säädöistä mutta en saanu sitä kaasaria säätämällä pois sitten tuli mieleen ettäsytkä on varmaa liika myöhäsellä ja sitten säädin sitä aikasemmalle ja enää ei röpötä, pauku taikka poksu, nyt toi kulkee varmaan jotain 90km/h ja lähtee ihan vitun hyvin, lyö vaan sutaa koko ajan!!! alempana lista niistä "customoinneista" mitä oon tohon mopetiin tehny:

-etulampussa lukee: Road Rebel
-kilven tilalla on Rebel lippu
-Änkässä lukee Rebel
-nappula renkaat eessä ja takana
-tarroja

Loppukesä 2002

Tohon on vielä tulossa luultavasti 60cc power+ sylkkä, 18mm mikuni ja 60cc kp-kansi... mutta tain jättää ton tollaseks ainakin joksu aikaa!! Eli tota 18millistä mikunii en osta vaan noi muut kyllä tulee mutta en tiiä koska laitan ne kiinni, toi kp-kansi mulla jo on ja toi sylkkä on postissa, nyt mulla on sitten kaasari vaihtoehtoina 16mm mikuni tai 20mm tillotson, siinä tillotsonissa on se huono puoli että se on alipaine kaasari niin sirä tarttis vähä modifioida ja samoin kaasu vaijeri on hiukka vaikee laittaa, laitoin siihen äsken kolmikärki tulpan joka on ihan saaranan hyvä lähtee mopokin paljon helpommin kylmänä käyntiin, eikä varmaan tule karstapiikkiä!! se tulppa on Boschin ja se on lämpöarvoltaan 7!!!! vakio tulppahan on NGK ja lämpöarvoltaan 6, noissahan menee noi lämpöarvot ihan eri päin! No nyt on laitettu 60cc power+ sylkkä, kp-kansi ja toi 18mm kaasari kiinni, kävi siinä aluks vähän vittumainen homma kun rupesin laittaa noita osia kiinni --> alapään tiiviste oli kunnossa joten en ruvennu sitä vaihtamaan, laitoin sitten männän pytyn sisälle ja rupesin sitten laittelee sitä mottiin kiinni, jonkun aikaa siinä meni ja sitten lopulta sain sen paikoilleen, sen jälkeen laitoin kannen kiinni ja kiristin pinnapultit, sitten mua rupes vähän mietityttää että jotain mä olin unohtanu ja sitten vilksin siihen pöydälle ja mitä näinkään: LÄPÄT!! voi vittu olin unohtanu laittaa läpät paikoilleen no otin sitten kaikki irti ja toistin kokoamisen! vitutti aika pahasti! Ulkonäköäkin on nytten parannettu uusilla scotin tupeilla jotka ovat mallia LOGO ja väriltään siniset, PV:een vakio tupethan ovat ihan suolesta joten ymmärtänette vaihdon syyn! :)