Make your own free website on Tripod.com
Kurien Poisto

Kuristusten tehtävänä on rajoittaa nopeus 45km/h. Kuristusten poistolla saadaan lisää tehoa ja nopeutta. Jos kuristusten poiston jälkeen vauhti ole mielestäsi tarpeeksi luja niin käypä kattomassa nuo viriohjeet!!


Ilmanputsari

Ilmanputsarissa on kuminen ”tötsä” sen saa vetämällä pois. Suutin pari numeroa isommaksi niin kone ottaa mukavasti kierroksia. Toinen vaihtoehto on ostaa Power filter ilmanputsari, se vain ei aina suostu toimimaan PV:ssä, muuten tosi hyvä ja helppo pestä!!

Sylinteri

Sylinterissä on pienet imu- ja pakoaukot. Aukkoja voi viilata, mutta paremman tehon saa tehdastekoisella läppäsylinterillä, ja noista löytyy sitten kaikkea juttua tuolta viritysohje- sivuilta. Jos kuitenkin haluaa viilata aukkoja, niin imuaukkoa sylinteriputken puolelta 2mm sivuille, 1mm alas. Sitten suurennat aukkoa joka suuntaan Jos laittaa isomman kaasarin vakio sylinterille, pitää imuaukkoa kaasarin puolelta viilata joka suuntaan.Pakoaukkoa viilaamalla 2mm ylös ja 1mm sivuille saa yläkierroksille tehoa, mutta alakierroksilta vääntö katoaa. Pakoaukkoa viilaamalla 1mm ylös ja 2mm sivuille saa laajan vääntöalueen, mutta teho ei nouse niin paljon.

Pakoputki

94 ja uudemmissa vuosimalleissa on pakoputkessa kuristuksia kahdessa eri kohtaa.Toinen loppupillissä ja toinen paisuntakammiossa.Loppupillissä oleva rajoittaa tehoa enemmän. Loppupillin rajoitin on 3cm pitkä. Se on helppo poistaa, poraa vain loppupilliä sisältä 12mm poranterällä. Tehokkaampi keino on vaihtaa loppupilli n.20mm putkeen. Äänenvaimentimen reikä pitää porata saman kokoiseksi kuin putki.Paisuntakammiossa on välilevy jossa on pieni reikä. Sen poistamiseen pitää avata pakoputki. Kun on saanut välilevyn pois pitää pakoputki hitsata umpeen. Alempana kuva missä näkyy missä peeveessä on kuristukset!!!

klikkaa niin näät suurempana